Wanneer osteopathie?…osteopathie is geschikt voor alle leeftijden…


Osteopathie bij volwassenen

Osteopathie kan toegepast worden bij een breed scala van klachten en is geschikt voor iedere leeftijdscategorie. Osteopathie is niet geschikt als behandeling bij acute infecties. U wordt dan geadviseerd uw huisarts te raadplegen. Met uw toestemming kan er ook overleg plaatsvinden met de huisarts/specialist.

Enkele voorbeelden van indicaties zijn:

-hoofdpijnklachten
-nek- en rugklachten
-spier- en gewrichtspijnen
-uitstralende pijnen in armen of benen
-aanhoudende klachten na ongevallen
-whiplash
-concentratieproblemen

-slaapstoornissen
-vermoeidheid
-sportblessures
-bepaalde vormen van oorsuizen en evenwichtsproblemen
-aangezichtspijnen
-chronische ontstekingen, zoals luchtweg-, blaas-  en keelontstekingen
-kaakpijn en tandenknarsen
-behandeling van burn-out
-hormonale klachten
-menstruatieklachten
-prikkelbare darm

-incontinentieklachten
-postoperatieve klachten (littekens en verklevingen)
-chronische vermoeidheidsklachten
-astma bronchiale andere ademhalingsproblemen (COPD).


Osteopathie blijkt zeer effectief bij klachten die steeds weer terugkeren of blessures met een afwijkend herstel verloop.
Een bijzondere betekenis heeft de osteopathie als preventieve therapie. De osteopaat kan al bewegingsverliezen opsporen alvorens deze klachten veroorzaken. Voorkomen is immers beter dan genezen. Een volledige lijst met alle indicaties is onmogelijk.
Wanneer u twijfelt of osteopathie iets voor u kan betekenen, neem gerust contact met ons op.

Behandeling van een patiënte in onze praktijk                                                                                                                                 Deze foto's groter hier.
Osteopathie tijdens zwangerschap


Van oudsher neemt de behandeling van de zwangere vrouw en de begeleiding van moeder en kind na de geboorte een speciale plaats in binnen de osteopathie. Door zijn zachte en zeer effectieve behandelmethoden is de osteopathie speciaal voor deze doelgroep geschikt. Osteopathie is een veilige en waardevolle geneeswijze bij diverse klachten rond de zwangerschap.

Een goede vitaliteit voor, tijdens en na de zwangerschap is van groot belang voor moeder en kind. In relatief korte tijd verandert er veel op mechanisch, hormonaal en emotioneel vlak. Indicaties om de zwangere vrouw te behandelen zijn bijvoorbeeld: bekken en/of rugpijnen, problemen bij vroegere zwangerschappen, vocht vasthouden in handen of voeten wel of niet met tintelingen, zuurbranden, nekschouder klachten, hoofdpijn, verstopping. De osteopaat kan tevens ondersteunen bij de voorbereiding op de bevalling. De osteopatische behandeling werkt comfort verhogend voor moeder en kind omdat het lichaam een grotere mate van bewegingsvrijheid ondervindt. Op die manier wordt de kans op complicaties tijdens de bevalling kleiner.Osteopathie bij het kind


In de geneeskunde is het een gouden regel dat het kind geen kleine volwassene is.
Dit geldt natuurlijk ook binnen de osteopathie!
Het uitgangspunt van de behandeling is altijd het kind zelf, niet het etiketje dat er op geplakt is. Bij de benadering van het kind is het belangrijk het kind te respecteren zoals het is en van daaruit te werken. Het kind bepaalt de uitgangshouding, niet de ouders, niet de therapeut.
Meer informatie over osteopathie bij kinderen vindt u hier.
 HOME WAT IS OSTEOPATHIE? WANNEER OSTEOPATHIE? KINDEREN PRAKTISCHE ZAKEN KENIA LINKS NIEUWS ROUTE en CONTACT