Osteopathie bij het kind
De pasgeborene


Gebeurtenissen tijdens zwangerschap en de periode rondom de geboorte hebben hun impact op de gezondheid van het pasgeboren kind. Denk bv. aan stress, ziekte of ongeval tijdens de zwangerschap, of een problematische bevalling. De geboorte van een baby verloopt meestal zonder al teveel problemen. Toch is de geboorte een van de meest stressvolle gebeurtenissen van het menselijk lichaam. Enorme krachten werken in op het lichaam van het kind. Zo worden schedelbeenderen vervormd en verschoven. Omdat de weefsels van de schedel nog te vervormen zijn, levert dit over het algemeen geen problemen op. Soms verloopt de bevalling echter minder soepel door langdurige weeën, trage ontsluiting of een vacuümverlossing. Indien de krachtsinwerking te sterk is geweest kan het zijn dat het kind onvoldoende in staat is dit op te vangen en ontstaat er bewegingsverlies. Dit kan een verstorende factor worden in de ontwikkeling.

In algemeen is het zinvol een baby na de geboorte preventief te controleren op de aanwezigheid van een goede balans in het lichaam waarmee een goed herstel van de bevalling gewaarborgd kan worden. Baby’s blijken goed te reageren op osteopathische behandeling. Osteopathie kan een goede en veilige bijdrage leveren aan de gezondheid van uw baby. Baby’s zijn geen kleine volwassenen en vragen daarom speciale aandacht in zowel de geneeskunde als de osteopathie.
Elke zuigeling vraagt om een eigen unieke benadering.

Veel voorkomende klachten waarmee ouders met hun baby naar mijn praktijk komen zijn: drink- en slikproblemen,
refluxklachten, huilbaby’s, onrustige of ontevreden baby’s, slecht slapen, houdingsafwijkingen van romp of hoofd (voorkeurshoudingen), schedelvervormingen zoals een afplatting van de schedel, verteringsproblemen zoals buikkrampen, veelvuldig hikken, problemen met aan- en uitkleden, asymmetrie in het bewegen van de ledematen.


De pasgeborene
Peuters en kleuters
Opgroeiende kinderen van 5-12 jaar
Puberteit en jong adolescenten
Het gehandicapte kindBehandeling van een baby in onze praktijk.


                                                                                                                                   meer en grotere foto's hierHOME WAT IS OSTEOPATHIE? WANNEER OSTEOPATHIE? KINDEREN PRAKTISCHE ZAKEN KENIA LINKS NIEUWS ROUTE en CONTACT